Opis forum
Witajcie!
Trochę historii...
Gildię Rzeczpospolita Obojga Narodów założył Sheeva (czyli Adrian) około kwietnia 2009 roku. Razem, przez telefon uzgodniliśmy nazwę i ogólne zasady. Nazwa gildii odnosi się do czasów świetności naszego kraju i początkowo miała odzwierciedlać sytuacje Polski za czasów Władzia Jagiełły. Krótko mówiąc miała być gildią polska z domieszką naszych słowiańskich braci, z naciskiem na Litwinów. Okazało się to właściwie niewykonalne z powodu chronicznego braku Litwinów na serwerze (poza gildią Latwian Archers). Tym sposobem RP stało się gildią czysto polską. Zaznaczę w tym miejscu, że mieliśmy wtedy pewnie obaj 40 lvl czy coś takiego...
Krótkie panowanie Adriana skończyło się po max dwóch tygodniach. Okazał się typem wyjątkowo aspołecznym zbyt często używającym frazy: "wisi mi to". Jako że miałem większą chęć bycia liderem niż on władza szybko przeszła w moje niecierpliwe łapki.
Graliśmy głownie razem z moją żoną i naszym kolegą z pracy. Nie było stałego składu, bili nas chyba wszyscy na serwerze... Aż pewnego dnia w bambusowych lasach Pandawy znaleźliśmy Fenomenala, on ściągnął Arymana i Mesa i tak powstał pierwszy stały skład RP.
Gildia przeżywała wzloty i upadki, różnie to bywało. Skład personalny często się zmieniał, ludzie przychodzili i odchodzili. Przez większość czasu gildia miała około 40 członków. Obecnie w drodze niekontrolowanego zapraszania nowych ludzi przez Explaisa i Vandarkiego osiągnęliśmy zawrotną ilość około 60 stałych graczy.
Kto wie co jeszcze nas czeka...